Research Progress of Lubricant's Antiwear Performance

De siste årene har forskere funnet at mikro-nano-partikler som tilsetningsstoffer for smøremiddel kan forbedre smøreegenskapene, smøremidlets lave temperatur og slitasjeegenskaper. Det viktige er at smøreoljen tilsatt med mikro-nano-partikler ikke lenger er en enkel behandling av oljens smøreevne i smøringsprosessen, men for å forbedre smøreeffekten ved å endre friksjonstilstanden mellom de to friksjonsparene under friksjonen prosess. Utviklingen av tilsetningsstoffer har viktige betydninger. For faste tilsetningsstoffer er den sfæriske formen utvilsomt den mest rasjonelle formen, som kan realisere overgangen fra glidende friksjon til rullende friksjon, og derved redusere friksjon og overflateslitasje i størst grad. I henhold til de forskjellige smøremekanismene for smøreoljetilsetningsstoffer, gjennomgår denne artikkelen hovedsakelig forberedelsesmetodene for sfæriske mikro-nano-partikler de siste årene og deres anvendelse som smøreoljetilsetningsstoffer, og oppsummerer de viktigste anti-slitasje- og friksjonsmekanismene.

Fremstillingsmetode for sfærisk mikro-nano-partikkeladditiv

Det er mange metoder for å fremstille sfæriske mikro-nano-partikkeladditiver. De tradisjonelle metodene inkluderer hydrotermisk metode, kjemisk nedbørsmetode, sol-gel-metode og den nye laserbestrålingsmetoden de siste årene. Partiklene produsert ved forskjellige prepareringsmetoder har forskjellige strukturer, sammensetninger og egenskaper, så smøreegenskapene som vises som smøremiddeladditiver er også forskjellige

Hydrotermisk

Den hydrotermiske metoden er en metode for å syntetisere submikronmaterialer ved å varme opp og sette reaksjonssystemet under trykk i en spesifikk lukket trykkbeholder med en vandig løsning som reaksjonsmedium, og utføre en hydrotermisk reaksjon i et relativt høyt temperatur- og høytrykksmiljø. Den hydrotermiske metoden er mye brukt på grunn av det fine syntetiske pulveret og kontrollerbar morfologi. Xie et al. brukte en hydrotermisk syntesemetode for å lykkes med å konvertere Zn + til Zn0 i et alkalisk miljø. Eksperimenter har vist at tilsetning av organisk additiv trietanolamin (TEA) og justering av konsentrasjonen kan kontrollere morfologien til sinkoksidpartikler, noe som gjør den fra en slank ellips. Den sfæriske formen blir en kvasi-sfærisk form. SEM viser at Zn-partiklene er jevnt dispergert, med en gjennomsnittlig partikkelstørrelse på ca. 400m. Den hydrotermiske metoden er lett å introdusere urenheter som tilsetningsstoffer under synteseprosessen, noe som gjør produktet urent og krever miljø med høy temperatur og høyt trykk, som er sterkt avhengig av produksjonsutstyr.

Fremstilling av sfæriske mikro-nano-partikler og deres smøremekanisme som smøremiddeladditiver. , Den første effektive smøremekanismen ved å tilsette mikropartikler er å endre glidende friksjon til rullende friksjon, som er den mikrobærende effekten, som effektivt reduserer friksjon og slitasje.


Innleggstid: Des-25-2020